Et skrekkens døgn...

 

Jeg kjenner at luften har gått litt ut av meg. Det siste døgns dramatikk har preget oss alle på ulikt vis og det er noe helt uvirkelig ved at slikt skjer i Norge. Vårt lille land.

Regjeringskvartalet ser ut som en krigssone og AUF's sommerleir på Utøya gikk på et øyeblikk fra å være et eventyr, til å bli et mareritt. For ungdommene, for familiene deres, for vennene deres og for alle berørte. Det er hjerteskjærende å se intervjuer med ungdommene, høre de forklare hvordan de måtte ligge under sine døde venner for å berge sitt eget liv. Flukt for livet gjennom skog og kratt. Noen har svømt fra øya og blitt skutt på under flukten. Andre igjen har reddet venner fra den sikre død og såvidt unngått den selv. Slike traumer slipper nok aldri taket...

Hatgruppene mot gjerningsmannen florerer på nettet. Hat avler hat og vil ikke produsere noe positivt for noen. Denne mannen fortjener ikke oppmerksomhet rundt sin person og ideologien han lever etter. Avskyen for hans handlinger vil være tydelige nok. For mye oppmerksomhet rundt denne type ekstreme holdninger vil i verste fall føre til rekruttering til Breiviks type miljø og det kan vi klare oss uten. Vi trenger ikke flere av dette kaliberet og jeg skal be om at vinglende ungdommer som søker tilhørighet, finner alt annet enn ekstremistiske grupperinger. Høyrevridde eller ikke.

Jeg tenner lys for alle involverte. Inkludert gjerningsmannens familie.

Dette er et mareritt for alle - for dem også.

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design3080 - interiørdesigner og kreativt rotehue :-)

Design3080 - interiørdesigner og kreativt rotehue :-)

36, Holmestrand

Jobben som interiørdesigner i Design3080 er nok min største interesse, men her spiller også foto, kunst, grafisk design, balanse og form generelt inn. Er også grafisk designkonsulent & interiørveileder og kan skreddersy interiørkurs etter deres ønske :-)

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits