Bad

Fra vannskadet til eksklusivt!

Dette er et bad i en leilighet i Oslo, som jeg jobbet med i fjor. Badet var forsåvidt funksjonelt nok, men etter kun dagers bruk, oppdaget den nybakte eieren at det var massive vannskader i gulvet... Det ble stor ståhei, må vite, vannskader på bad er ikke gratis og ettersom badet allikevel måtte rives, bestemte eieren seg for å legge ekstra penger i det og få det nøyaktig slik han ville. Der kom jeg inn i bildet og fikk utfolde meg - resultatet kan du se på de to siste bildene.

FØR:Man kan jo tydelig se sporet av vannskader på flisene her - det sto faktisk vann opp i fugene når man presset på flisene. Da snakker vi vannskader.På bad lager man fall mot sluket. På dette badet var det fall mot døren... Alternativt, må jeg si.

ETTER:Her er det ferdige resultatet! Det var nok av skeptiske håndverkerfjes da jeg sa jeg ville ha sort tak. "Nei nei nei! Det kommer ikke til å bli fint i det hele tatt!" Argumentene mot haglet, men jeg hadde fått et bilde i hodet (som jeg pleier, he he :-)) og jeg visste det ville bli kult. Målet var et maskulint og eksklusivt bad som skulle være både praktisk og pent. Eieren av leiligheten er en singel mann og han er ikke glad i nips og fjas. Han liker rene linjer og grafisk stil - og han stortrives på badet sitt :-) Dette badet har en masse finesser som kommer dårlig frem på bildene, men det er blant annet høytalere felt inn i taket, slik at lyden fra Bose-anlegget kommer til sin rett. Spa-følelse  :-)Foto / Design3080

Veggmonterte dispensere i dusjen, så slipper man produktflasker overalt, toalett fra vår kjære Philippe Starck som for tiden herjer på Designkampen Nrk, fast glassvegg i dusjen, nisje til vaskemaskin, italienske søyleservanter, nydelige mosaikkfliser fra Flisekompaniet på Skøyen - blant mye annet lekkert. Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene og det var fantastisk å se hvordan det ble formet etter bildet jeg hadde hatt i hodet/på papiret en stund. Fornøyd kunde - fornøyd designer :-)

Jeg har hatt en finger eller ti med i spillet i resten av leiligheten også og den kommer på trykk i sin helhet i Interiørmagasinet Maison i slutten av oktober. Det gleder jeg meg til og skal annonsere det her før det skjer :-) dere må jo se det!

Digresjon: Jeg startet et lite lakkeringsprosjekt ute i går kveld, som jeg fortsatte idag morges. Da jeg hadde vært ute og tatt et strøk til og gikk inn for å jobbe litt, begynte det jammen å regne...! Så det var hui og hast og armer og bein og enden på visa er at de halvlakkerte tingene ligger strødd på kjøkkengulvet til tørk... Jeg har ikke tenkt til å gå dit og sjekke før jeg vet at de er tørre, så jeg kan se om de klarte seg. Det ferdige resultatet legger jeg ut så snart det er ferdig :-)

Et annet bad jeg har gjort finner du her - helt annet budsjett og behov - like fornøyd kunde :-)

Foto / Design3080

BadBadBad :-)

Her ser dere bilder fra et prosjekt jeg hadde i Kongsberg, som gikk fra å være et bad fra begynnelsen av 70-tallet - som ikke var vedlikeholdt overhodet - til å bli et nytt bad med funksjonelle løsninger for en liten familie på 3.   

FØR:

Ikke så veldig hyggelig...:-)

ETTER:Det var i utgangspunktet separat toalettrom her, men veggen mellom toalett og bad ble slått ut og det ble bygget nisje til både dusj og vaskemaskin. Det vegghengte toalettet heter Starck og er fra Phillippe Starks baderomsserie for Duravit.Her er resultatet fra motsatt vegg, hvor det i utgangspunktet kun sto en vaskemaskin - nå er det plass til et dobbelt servantmøbel ved navn "Ingrid" - med tilhørende høyskap og speil, alt fra Linn Bad. Døren inn til kjøkkenet ble blendet og dermed ble både kjøkken og bad mer funksjonelle.

Hva synes du?

Bilder / Design3080


Design3080 - interiørdesigner og kreativt rotehue :-)

Design3080 - interiørdesigner og kreativt rotehue :-)

36, Holmestrand

Jobben som interiørdesigner i Design3080 er nok min største interesse, men her spiller også foto, kunst, grafisk design, balanse og form generelt inn. Er også grafisk designkonsulent & interiørveileder og kan skreddersy interiørkurs etter deres ønske :-)

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits