Blogg

Skyvedører!Bilde: Vakre hjem

Dette er den lureste, billige løsningen på skyvedører jeg har sett, tror jeg. Jeg har to nydelige dører jeg bruker som hodegavl på sengen min, men den dagen jeg bor et sted med bedre plass, så burde de kanskje bli skyvedører? Hva som trengs og fremgangsmåte finner du her!

Når siste tog har gått...


En gammel stasjonsbygning i Århus kan da brukes til så mangt
Som bolig for en fembarnsfamilie for eksempel
En famile som er praktisk anlagt og med sansen for det lyse
Sansen for kontraster


Sansen for det personlige 

& med sansen for det gammeldagse (som fortsatt fungerer)


En stilmiks som utgjør et hjem og et inntrykk av hvem som bor der
Lekkert. Lyst. Liker det!

Bilder / Sköna Hem

 

Bloggurat?

Aner ikke om dette har noe for seg, men her var det i alle fall en haug med blogger jeg ikke ante eksisterte - etter kategori, så: Nå har jeg registrert meg på Bloggurat

Så gjenstår det å se om flere finner meg :-)

Wonderful, as always...

Lyset i bildene er fantastisk. TineK har dette lyset i veldig mange av bildene sine - jeg blir ikke lei av å se det. Nå skal kameraet frem og det skal repeteres, helt frem til jeg er i nærheten av dette. Jah...Foto / TineK


We're getting there...:-)Foto & collage / Design3080


Da går vi for norsk!

Veronica nevnte i en kommentar til mitt innlegg om danske TineK, at hun savnet god norsk design og det burde vi jo se nærmere på, så jeg tenkte jeg måtte lage et innlegg om det. Det er mye god norsk design! Jeg tror jammen jeg må lage en norsk uke på bloggen! Ja, det må jeg.

Jeg begynner med Halvor.

Halvor Bakke lanserte i fjor høst sin egen interiørkolleksjon i samarbeid med Lama.For forhandlerliste - kontakt Lama

Spring & Living

Mange godbiter i Livings nye kampanjeavis - bare regn med ekstra tid for levering dersom møblene ikke er på lokalt lager. Hvis de må bestilles, betyr 2-4 ukers levering egentlig 6-8 uker...:-) Desverre. Alt som står i butikken eller på det lokale lageret er imidlertid grei skuring.

Til tross for at snøen laver ned (jeg har snødd inne, faktisk) og det ikke akkurat ligner på vår any time soon, er det viktig for hodet mitt å begynne å tenke på vårrengjøringen, merker jeg. Altså, vårrengjøringen utendørs. Grillen skal vaskes ned (etter at snøen har smeltet altså), husveggene skal vaskes, terrassen skal oljes, blomster & busker skal plantes, grus skal fylles på og dersom jeg blir veldig kreativ og bittelitt handy, bør det bygges en arbeidsbenk ved siden av grillen. Vi får se hva som skjer :-) Hvis du har dette gartnergenet, så tar jeg gjerne imot idèer og tips, med takk :-)

Jeg burde kjøpt nye hagemøbler også, de jeg har faller snart fra hverandre, faktisk. Men ettersom de jeg helst vil ha, er litt i overkant for budsjettet for tiden, tror jeg det blir en Finn.no-variant. Det er mye som kan bli som nytt med litt TLC. Krakkene under er fra Living - søte, ikke sant? :-)Bilde / Living
Terence Conran

Inspirert av Veronicas bloggpost om Helene Hennies bok Hennie Interiør, tenkte jeg å anbefale dere en annen innredningsbok som er verdt hver krone. Den store boken om interiør og design av Terence Conran koster 449 kroner og er proppfull av idèer, tips, kartlegging og løsninger. Den dekker alt fra hvordan du skal finne den riktige stolen til lesekroken, til hvordan gå frem når du bygger på huset - via fargebruk, tekstiler, belysning, uterom, bad, kjøkken og så videre. Jeg tror - uten at jeg har kompetanse til å slå det bom fast - at dette er det nærmeste du kommer et komplett "innredningskurs" i èn enkelt bok.

Conran er en av verdens ledende designere, men har evnen til å lage løsninger og komme med idèer som passer de med normal inntekt også, slik at god design ikke er forbeholdt de med overfylte lommebøker. Det er jo det som gjør en god designer, spør du meg - evnen til å jobbe etter ulike budsjetter, men fortsatt få et funksjonelt, godt og pent resultat.

Ulempen med en så populær bok er at den er så godt som utsolgt overalt... Den dukker  imidlertid opp med ujevne mellomrom på Finn og Bokkklubbens byttetorg - så mitt tips er å følge med der, eventuelt legge ut et søk, slik at du får beskjed når og hvis noen legger den ut. Her kan du i hvert fall sikre deg boken for den nette sum av 150 kroner, hvis du er rask, så løp og kjøp. Dette er en bok det er verdt å lete litt etter. Hvis du ikke har noe imot å kjøpe den engelske versjonen, så er det vesentlig enklere og billigere å få tak i den, for eksempel her.
Bilde / Gyldendal
Utfordring, faktisk!

Jeg har da fått min første bloggutfordring fra Beate Skatvedt :-)
Aner jo egentlig ikke hvordan slikt foregår, men here goes:

Trene mer?  Well... Det er i alle fall planen :-) intensjonen er altså god!
Bli sunnere? Jepp, kan alltids bli sunnere :-)
Reise til syden? Åh... Det er lov å håpe.
Få deg kjæreste? Ja, det er det i hvert fall lov å håpe på! :-)
Være mye med venner? Så mye jeg kan!
Feste mer? Au... Noe blir det jo, men neppe noe mer enn i fjor :-)
Få deg nye venner? De jeg har fungerer utmerket for meg og noen nye kommer alltids til :-)
Jobbe mer? Ja, pøs på :-)
Jobbe mindre? Nei, det håper jeg da ikke.
Få deg jobb? Jeg skifter ikke jobb, håper jeg, men vil gjerne ha mer :-)
Til utlandet? Jaaa :-) Jeg vil!
Gjøre det bedre på skolen? Ah.. foreløpig ferdig med det :-)
Kjøpe deg bil? Ehm... Burde nok ha et sertifikat først...:-)
Bytte jobb? Forhåpentligvis ikke!
Flytte? Det kan faktisk hende!
Kjøpe ny tv? Den er nok moden for utskiftning, men den får duge til den ryker :-)


Sender den videre til:

Hjemmepappa & Sanne87


Håper jeg gjorde det riktig nå da...:-)
Slenger på et bilde av favorittblomsten for årstiden - det må til!

Vaskeekte designmobil!

Mobiltrøbbel... Jeg avskyr det. Du vet, når du står midt i en viktig samtale og er høylytt engasjert - plutselig hører du ingenting. Ingenting - som i den dumpe lyden uten ekko eller feedback - det heter vel kanskje mangel på lyd det...? Febrilsk trykking på det fancy touchtastaturet, av-knappen, volumet og alt annet som kan trykkes på når telefonen stort sett består av en skjerm... Du får ikke slått den av, du får ikke lagt på, du hører ikke den du snakket med i siste samtale og vedkommende hører ikke deg. Fabelaktig. Det er nettopp i slike øyeblikk jeg kjenner at mitt velkjente temperament fra svunnen tid, ikke er sporløst forsvunnet allikevel... Jeg må puste rolig og telle relativt mye lengre enn til ti for å ikke kaste telefonen i gulvet med et brak og bruke stiletthæler på den. Klikk. Så slår telefonen seg endelig av, deretter på igjen, man prøver å ringe folk opp igjen, forbanner teknologi som ikke fungerer og sverger i sitt stille sinn at man  a l d r i  mer skal kjøpe en slik asiatisk duppeditt. Helt til man ser disse. Samsung Armani og LG Prada. Fancy telefoner - antagelig helt ubrukelige, men det er der jentehjernen min slår inn... "Å, den var jo veldig pen" og slikt. Nei, nå får det være slutt på å kjøpe telefoner på utseendet, en gang for alle. Neste gang skal jeg kjøpe en håndverkertelefon fra Nokia. En sånn som du kan miste fra 10. etasje - men den er like blid! Jah... For de er jo så pene... Lurer på om de fåes kjøpt i hvitt...?

Bilder / Google

Natur. Hvitt. Grått. Avslappet. Beroligende.

Kirsten Visdal har skjønt det. Hun driver interiørbutikken Kvist i Neuberggaten på Majorstuen og har etter mitt syn en fantasisk sans for avslappet interiør. Jeg sto selv og presset nesen mot vinduene på Kvist for en ukes tid siden, da jeg aldri rakk dit i åpningstiden. Noe som absolutt er planen på neste bytur! I Aftenposten Bolig var det en reportasje om Kirstens hjem for en god stund siden, som jeg fant igjen på en favorittside i kveld. Se og nyt...:-)

Her må man da definitivt få følelsen av å komme hjem til sommerhuset :-)

Hva synes du?

Bilder lånt fra Aftenposten Bolig

Related Posts with Thumbnails
hits