Inspirasjon

Det ville jeg ikke gjettet, nei!

Da jeg så disse bildene, visste jeg jo hvor de stammet fra.

Jeg ville imidlertid aldri gjettet det på egen hånd.

Ellos er ikke hva det engang var...:-) Kred!

Bilder / Ellos

Klassisk bygård VS grafiske kontraster - hva synes du?

Volia! Der fikk jeg endelig fikset artikkelen fra Maison, slik at jeg kunne legge den ut her. I Maisons siste utgave i 2010 hadde jeg jo et leilighetsprosjekt med, må vite :-) På tide å vise frem jobben til dere! Huseieren og jeg hadde mange og lange diskusjoner rundt løsningene her og vi endte opp med et resultat han stortrives i. Peik er en ung, handy og travel mann som er opptatt av kunst, interiør, reiser og design, noe som gjenspeiles i leiligheten hans. Venner samles titt og ofte til festligheter rundt spisebordet og det alternative kjøkkenbordet har båret mangt et champagneglass! :-) Lys, kontrast og orden var vesentlige punkter i prosessen og resultatet ble dette. Jeg liker det! Gjør du?


Nå ligger forresten leiligheten ute for salg, ta en titt! :-)

(Dersom du har problemer med å få opp bildene med lesbar tekst, si ifra, så kan du få det på mail.)

Artikkel / Maison

Prosjekt / Design3080

Foto / Inger Marie Grini

Got the blues...?

I mange år var jeg nærmeste allergisk mot blått. Jeg synes det var en kald og upersonlig farge på interiør -  jeg har heller aldri kunnet bruke klær i blått, jeg synes det fikk meg til å se uniformert ut. De siste årene har blått sneket seg inn igjen hos meg - særlig den pudderblå fargen på veggen under her, synes jeg er veldig behagelig. Blått i ulike nyanser og valører blir lekkert med hvitt, grått, eller med nøytrale interiører. Bare se :-)

Et kjølig, beroligende soveromsinteriør


En enkel gardin, her brukt som romdeler, i en nydelig blåfarge

En blå sofakrokEn dypere blåfarge kombineres med grove treverk og naturmaterialer - lekkert!

(Legg merke til taulampen - hvor kul er den!? Lovin' it! Har sett den hos Kvist, hvis du er interessert.)Tekstiler og småinteriør i ulike blåfarger gir en helhet til rommet - man trenger ikke male veggene blå og skifte ut møblene, det holder med noen blå detaljer - det skal ikke så mye til :-)

Bilder / Martha Stewart & DagbladetGrått og kjedelig?

Grått blir ofte forbundet med kjedelig, men jeg liker fargen veldig godt. I interiører kan det være både basisfarge og aksent og hos Martha Stewart fant jeg rom med begge deler. Enjoy! :-)

Grå dager? Nei, ikke her inne :-)


Effektivt kjøkken i grånyanserKontor & arbeidsrom med masse oppbevaringLesekrokBad med grånyanser. Grått? Ja. Kjedelig? Nei.Jeg tror jeg hadde fått sove godt i dette rommet...:-)

Bilder / Martha StewartSleeping beauty

Soverommet er viktig, de fleste av oss tilbringer en tredjedel av livet der og det er viktig at rommet gir ro, slik at du får hvilt skikkelig ut og får samlet ny energi. Før var stummende mørke viktigst for meg på soverommet, nå er det stikk motsatt. Jeg har blitt veldig lysavhengig og har kun gardiner på soverommet fordi det ligger på bakkeplan. Ja, ok... det er litt fordi det ligger mot sørøst også noe som betyr at om sommeren titter solen inn på et ukristelig tidspunkt og selvom jeg elsker lys er det greit å få sove lenger enn til klokken 05...:-)

Disse soverommene synes jeg var så fine, på hver sin måte.
Lyse og delikate og med personlige detaljer. Like it!Bilder / Boligen (verdt et besøk)

Nå skal jeg forsøke å få tatt bilder av noen av loppene jeg kjøpte igår - legger ut et loppeinnlegg senere idag, men ting tar tid, det er jo søndag ;-)

Hot pink!

Jeg oppdaget en ny fotograf som heter Petrina Tinslay igår - se på disse deilige bildene.
Ingen dum idè på det nederste bildet, heller - enkel måte å friske opp gamle, kjedelige pledd på :-)Bilder / Petrina TinslayKähler - litt på skakke :-)

Kähler har nydelige produkter og webshopen deres er vel verdt et besøk.
Vakre ting og prisene kan absolutt tåles :-)

Hvis du vil se produktene så føres de av blant annet Kvist og Norway Design i Oslo.

Selvsagt er det dansk!

TineK Home er en av mine mange favoritter og jeg blir glad av å se inspirasjonsbilder fra kolleksjonene. Hun har et nordisk og svært personlig preg over alt  - jeg liker når man kan lære noe om personen bak, kun ved å bli kjent med kolleksjonen - noe man gjør med TineK.Liker de henslengte blomstene i sylindervasene og gleder meg stort til å bruke strandbag igjen!Elsker denne stigen og disse hvite lysestakene...:-)

Jeg har en gammel - og riktig så god - gardintrapp i tre stående ute på gårdsplassen under 1,5 meter snø. Den står der litt fordi jeg glemte å sette den i boden og litt fordi jeg ikke gadd å sette den inn ved første snøfall. Jeg liker nemlig at den begynner å bli skikkelig sliten. Gardintrappen er vel det vi kan kalle delvis tyvegods/delvis arv, da jeg er litt usikker på om min forhenværende svigerfar satte den igjen med vilje eller om han rett og slett glemte den...:-) Jeg er i alle fall litt begeistret for den og lurer på om jeg skal gjøre den til det første vårprosjektet - lurer på om den skal få være stativ for blomster og lysholdere i sommer, etter litt oppussing på vårparten! Ja, det skal den jammen bli - jeg graver den frem til påske, dynker den i grønnsåpe, skrur litt på den og fester kroker her og der!

Det tror jeg blir fint :-) Hva er dine planer for uteområdet når snøen går?

TineK får du kjøpt hos mange ulike forhandlere her i landet, men Home & Cottage fører produktene og da har du en god unnskyldning til å stikke innom en av de eksisterende butikkene - eller åpningen av ny butikk på CC Vest den 12.mars!

Bilder / TineK Home

Tapet, blomster og menn :-)

Wouter Dolk er en nederlandsk kunstner og designer, som designer tapeter og også dekorerer eget hjem med de. Når man ser rommene er det vanskelig å se for seg at det er en mann som bor der, synes jeg - med de sarte fargene på tapeter og blomster, er det lett å tenke at det er en kvinne som har innredet rommene. Ikke så sikkert at Wouter Dolk hadde satt pris på disse ordene :-) men det var det jeg tenkte da jeg så bildene. Like fullt synes jeg det er harmonisk og vakkert hjemme hos ham og ser lett for meg en Cosmopolitan og en avis i den myke sofaen på det nederste bildet.

Bilder fra artikkelen i Bo Bedre

Du blir som du bor

Dette huset holder Kay Ove (44) rusfri, påstår D2. Jaha, tenker kanskje du? Jeg tror det er mye sant i det. Jeg tror det har enormt mye å si for noen mennesker hvor og hvordan de bor. Det er klart det er forskjell på å bli plassert på et slitent, stinkende hospits og et halfwayhouse i grønne omgivelser. Alle med litt omløp skjønner det. Arkitekt Bård Helland sier at det er sterk sammenheng mellom bolig og selvbilde - hva tror du? For meg er det soleklart. Kanskje tilbakefallene til rus og kriminalitet blir mindre, dersom innsatte får verdige boliger i en overgangsperiode? Kanskje ikke? Kanskje det vil fungere på noen og ikke på andre? Helt klart. Et hus vil aldri redde verden. Men kanskje det er et sted å begynne?

Jeg heier på Bymisjonen, Bård Helland og Veiskillet.
Bra navn, forresten. Veiskillet - du velger selv hvilken vei du vil ta.
Les artikkelen i D2 - det er verdt det.

Bilder / D2

Mens vi venter på vår...:-)

Collage / Design3080

Fra fattighus til drømmehus

Fattighuset i Holmestrand før Marie Olaussen og Geir Dyrnæs forbarmet seg over det.Fattighuset etter totaloppussingen - her snakker vi innsats!


Her er artikkelen i Aftenposten Bolig og her er bloggen til Familien Olaussen/Dyrnæs.
Utrolig spennende prosjekt!

Bilder lånt fra Aftenposten.

Siste runde med delikate farger fra Nordsjø


Nordsjø har i det nylig utgitte trendmagasinet sitt gjort noe veldig riktig, synes jeg. Jotun, med fargesjef Lisbeth Larsen i spissen, har gjort noe riktig i mange år. De har frontet både kvalitet, trender og interiørmiljø og har nærmest monopol på de mest populære fargene de siste årene. Navnene, vel og merke. Nå har også Nordsjø shapet opp det visuelle ved kampanjene sine - med god hjelp fra Elle Interiør og deres dyktige stylister! Nordsjø har fortsatt en del å gå på før de klarer å vise sitt beste på nettsidene sine - de er litt rotete og ikke informative nok, etter min mening, men dette er jo subjektivt - jeg har behov for å kunne bruke sidene på en god måte i forhold til kunder og det synes jeg ikke er så enkelt idag. Her ser dere imidlertid siste runde i min egen trippelserie inspirert av Nordsjø - og ja, jeg blir inspirert! :-)

Bilder / Nordsjø
Styling / Elle Interiør
Collage / Design3080

Delikate farger fra Nordsjø
Muligens på tide...

...med et lite fargeskifte hjemme etterhvert? Jeg blir jo egentlig litt stressa bare ved tanken på å male vegger i noe annet enn hvitt, men dette ser jo veldig delikat og sofistikert ut. En perfekt blanding mellom det maskuline og feminine interiøret i farger kontra styling. Nordsjø har gjort en flott jobb med malingen (Dessuten har de satt morsomme navn på de nye fargene sine :-)) og Elle Interiør har som vanlig gjort en fantastisk jobb med stylingen. Dette er fargepaletten fra Nordsjø for 2009/2010 - man må på ingen måte holde seg til disse fargene for å følge med - det vikitgste er faktisk at man trives i interiøret sitt selv, ikke at det er sesongens farger. Men dersom du allikevel skal skifte litt stil hjemme, så ser jo dette helt fabulous ut :-) Eller hva synes du?

Bilder / Nordsjø
Styling / Elle Interiør
Collage / Design3080


Søndag og snart vår :-) Håper jeg...

Mari Eriksson har nydelige bilder og her har jeg funnet frem litt vår og skrevet inn litt stemning. Her jeg sitter idag - inne i en lun stue, med utsikt over Oslos tak, hvor solen skinner og det er lyst og pent ute - så kan det faktisk se ut om om det er litt vår på gang. Jeg kan tenke det helt til jeg går bort i kjøkkenvinduet og ser at det står -18 på gradestokken..:-) Så nå tenkte jeg at jeg skulle ta på meg lag på lag med tøy og gå ut og gå tur i Frognerparken! Søndag - jippi :-)

Hva gjør du på søndager?Lisbeth Dahl Candy Store


Det er så mange vakre bilder man kan bli inspirert av, rundt omkring på nettet!
Lisbeth Dahl-kolleksjonene er som et bad i velvære - både farger og materialer
er nydelige og bildene har ofte vakre komposisjoner.

Nå for tiden jobber jeg med litt andre ting i tillegg til interiør og blir derfor ennå mer
avhengig av å surfe på mine faste interiørsider på kveldstid, for å holde på inspirasjonen.
Når man blir opptatt på annet hold, har man desverre en tendens til å miste litt fokus på
det man egentlig skal. Men noen uker til, så er jeg tilbake i interiørmodus...:-) 

Har du noen favorittsider?

Bildene er hentet fra Lisbeth Dahl
Collage / Design3080

Er det for sent...


...å ønske seg julegaver nå, tro? Hm. Det var jammen ganske klønete. Jeg satt og tittet i bilder jeg brukte en del i studietiden og kom over Kartell-mappen...:-) Jeg vet ikke hva det er med Kartell som tiltrekker meg sånn - mulig det er det transparente, jeg er glad i transparente møbler. Men jeg tror vel mest på at det er designet, altså det at de blander gammel klassisk design, med nye og spennende materialer. Jeg har vanskeligheter med å velge favoritter hos Kartell - tro meg, de har ting jeg ikke liker også, men Louis Ghost, La Marie, Mademoiselle, FL/Y og Take.... Mmm :-) Det er kunstverk for meg. Hva er dine favoritter? :-)

Bildene er lånt fra Kartell
Collage / Design3080

Deilig inspirasjon

Jeg må dele en fantastisk inspirerende side med dere. Jeg fant Anne Naumann når jeg seilte rundt i cyber - tysk fotograf som tar nydelige bilder av både fashion, landskap og interiør - blant annet. Jeg trenger litt inspirasjon i vinternatten og disse hjalp betraktelig. Bare 10 dager igjen til sola snur riktig vei igjen nå :-) Jeg gleder meg!

blogginspo copy

Bildene er lånt fra http://annenaumann.de/

Enjoy :-)Related Posts with Thumbnails
hits