Interiør

Gult!

Bilde: Waysunec.com
 

Bilde: Bellemaison23.com

 

Bilde: Red Fairy Project

 

Gult, ja. For noen år tilbake trodde jeg nok ikke at jeg skulle like gult. Jeg har vel tenkt at gult kun er en farge som kan brukes på enkelte sommerplagg, vel og merke når brunfargen og fregnene har satt seg. I interiøret var det utenkelig å bruke det, inntil for noen år siden. Da "oppdaget" jeg gult igjen, særlig i kombinasjon med grått. Nå kan jeg ta meg i å tenke at jeg har lyst til å male både en dør, en vegg og noen møbler i en knallgul, deilig gulfarge. Det er jo nesten som å få sola inn i huset :-) Dersom noen har en gul favoritt, vil jeg gjerne se!

Grått!

Grått. Rolig, balansert og behagelig. Tidløs og klassisk. Matcher så godt som alle farger og passer like godt i stua som på soverommet eller badet. Jeg har grått bad selv og er faktisk ikke det spor lei, selv etter 10 år. Det som er viktig å tenke på, som med alle farger, er hva gråfargen heller mot av andre farger. Noen gråfarger er varme, noen er kalde, noen går mot grønt, andre mot blått, atter andre mot rødt. Avhengig av lysinnslipp og himmelretninger på disse, vil fargen endre seg etter tid på dagen og årstid. Prøvemaling er derfor både smart og økonomisk, det vil spare deg for - i verste fall - å måtte male om, dersom gråfargen viser seg å bli lilla når kvelden kommer...:-)

 

Diverse fargekart og bilder av ulike gråtoner, finner du her!

Skyvedører!Bilde: Vakre hjem

Dette er den lureste, billige løsningen på skyvedører jeg har sett, tror jeg. Jeg har to nydelige dører jeg bruker som hodegavl på sengen min, men den dagen jeg bor et sted med bedre plass, så burde de kanskje bli skyvedører? Hva som trengs og fremgangsmåte finner du her!

Sør-afrikansk idyll!

Hvitmalte betonggulver, glassflater, lys og luftige rom - kombinert med organiske materialer og personlig historie. Resultatet er et nydelig drømmehjem i Sør-Afrika. Terrasseområdet med de nydelige dørene, ville nesten alene vært god nok grunn til relokalisering, for mitt vedkommende ;-)

Bilder / Bonytt
En etterlengtet vår og en ny vri

Etter en lang, mørk vinter rent fysisk - og en lang vinter kreativt sett - kan det virke som om våren endelig er på vei. Jeg har ikke tenkt en kreativ tanke på flere måneder og har virkelig ikke ant hvordan jeg skal finne tilbake til det. Det viste seg at det var en real opprydding som skulle til. Jeg har holdt på i flere dager og har mange dager og noen rom igjen :-) Alt i skuffer og skap skal ut, undersøkes, kastes, gis bort, selges, byttes i noe lurt eller legges tilbake. Noen hundre interiørmagasiner har forlatt huset, i selskap med noen lamper, noen bord, noen bøker, noen lysestaker, vinopptrekkere, glassbrikker, et par telefoner og snart en gammel og fin dør. Det er en stor lettelse å kvitte seg med ting! Det gir nytt rom for nye tanker, ny kreativitet og ny vår :-)

 

Midt i dette kom jeg over Lene Bjerres nye kolleksjon for vår og sommer 2012 og deler inspirasjonsbildene med dere. Jeg gleder meg SÅ til sommerkjoler, vin i fine glass og lyse kvelder med lyden av sommer! :-)

 

Jeg har selv en slik seng i stuen - kastet ut sofaen for en tid tilbake og har ikke angret et sekund!


Ah, vår...:-)


Tenk når sola begynner å varme igjen...


...og friske urter kan pynte opp kjøkken og utepotter!


Jeg gleder meg!

 

Bilder / Lene Bjerre

Noe lunende i høstmørket

 

PB Home. Husk det navnet, du kommer til å være glad for det senere. Det var nummeret før de måtte kaste meg ut av denne standen på interiørmessen i august - jeg ville flytte inn der, faktisk. Hadde muligens blitt et litt folksomt hjem etterhvert, men jeg hadde tålt mye for å bo i disse møblene. For de som er opptatt av interiørretninger og hva ting heter, så er PB Home litt Wabi Sabi møter Exclusive Chic. For meg holder det å se på det og finne balanse. Balanse, stemning og ro.

Bilder / PB Home

Collage/ Design3080

 

Seng, oppbevaring, grønt & oransje!


I vår hadde jeg et oppdrag i Oslo - et uorganisert jenterom som skulle bli et praktisk ungdomsrom til ei jente på snart 13 år. Hun hadde ikke så mange ønsker med unntak av at hun gjerne ville ha grønne og orange detaljer på rommet og det fikk hun! Rommet er ikke mer enn cirka 8 kvadratmeter, så for å få plass til alt og i tillegg ha nok oppbevaring, måtte jeg finne på et lurt triks med sengen. Det fant jeg og både jeg og beboerinnen ble veldig fornøyde :-)

Før: Før:Etter:Litt mer praktisk, kanskje? :-)Nå er det et praktisk ungdomsrom med mye oppbevaringsplass. Da det er lite gulvplass, bygget vi skrivebordet veggfast og det er kun stolen og et lite avlastningsbord/kommode som står på gulvet. Men de har hjul og kan enkelt flyttes rundt ved rengjøring eller ut av rommet. Skuffene under sengen er 60 cm dype og gir mye lagringsplass for alt stæsjet tenåringer samler opp. Knagger, hyller og oppbevaringsbokser ble også kjøpt inn, slik at det skal være enkelt å henge fra seg, legge fra seg og sette fra seg ting og holde orden.

Stilen på rommet kan enkelt endres for en grei penge, ettersom hovedelementene er nøytrale i hvitt og valnøtt, mens de fargerike detaljene lar seg bytte ut - uten at du trenger å bli ruinert av den grunn. Praktisk, ettersom tenåringer skifter smak en del ganger gjennom ungdomstiden :-)
 
Hva synes du?

Vakre kontraster i byleilighet

 

 

Her har eieren fått plass til både kjøkken, spisestue og stue i et rom. God takhøyde og store vinduer, sammen med lyst interiør - gjør nok sitt til at det ikke virker trangt. Byleiligheten er det Lisa Kerstinsdotter som eier og hun jobber selvsagt med innredning. Nydelig stil!

 

 

Jeg liker de gylne og sorte kontrastene, mot hvite vegger og møbler - det høyglansede grå gulvet er også flott, særlig fordi man tydelig kan se at det er gammelt og det gir sjel til rommet.

 

 

Blått, grått og sølv på soverommet - hvis noe heter simple chic, så mener jeg det er dette :-) Dersom det ikke er noe som heter det, så patenterer jeg det nå. For dette er nydelig, men på ingen måte overdådig og det liker jeg godt.

 Tapetet i entrèen er fra Cole & Son og hvis du ikke har sett på tapetene deres fra før, så er det på tide. Mye fint! Malmkommode fra Ikea i kombinasjon med Eames, funker som bare det :-)

 

 

Fondvegg med gylne fliser bak et lekkert badekar fra Svedbergs.
Krakk fra Kartell gjør nytten som avlastningsbord.

 

 

Marmorbenken hviler på skap fra Ikea - nok et bevis på at dyrt og billig fint kan kombineres, bare man ikke lar det gå på bekostning av kvaliteten. Ikeas skapmoduler er både rimelige og solide - man kan derfor legge penger i lekre fronter og benkeplater i stedet. 

Bilder / Sköna Hem

Forresten: Idag var jeg Månedens Blogger i Tønsbergs Blads Boligbilag og det var jo hyggelig :-)

Cocoon

Sukk...:-) Er de ikke flotte?

Vasene får du kjøpt hos blant annet Glass & Interiør og Illums Bolighus som ligger i House of Oslo
og du kan få de fra 250 kroner! Det synes jeg er et kupp for disse nydelige vasene. Jeg ønsker meg 10 stykker med tiden - i sort, hvitt og klart glass - så jeg kan bruke de til alle slags ting i huset.

Jeg begynner med èn :-)

Bilder / Holmegaard

Hudson House

Dette blir ren bildeinspirasjon - jeg kom over disse bildene i svenske Sköna Hem og drømte meg tvert bort til den amerikanske landsbygda. Huset tilhører svenske Martina Arfwidson og hennes mann David Weiss og ligger  Hudson Valley nord for New York City. Martina driver kosmetikkfirmaet Face Stockholm sammen med sin mor, men er tydelig interessert i interiør også, som dere ser. Martina og David kjøpte en rønne av et hus og bygget det om til dette. Jeg liker det veldig godt!


Dekorativ hattesamlingHusets kunstsamling - to oljemalerier malt av en vennHuske på kjøkkenet - aktivisering av barn :-)Hvitt, hvitt, hvitt - jeg elsker det!En vaskeekte himmelseng!Landsens kjøkken med proffkomfyrLiker kombinasjonen bilder/speil/rammer + lille gyngestolen :-)Lunt og deilig badeværelse - synk ned i karet med et glass vin... Ah!Digger speilet!Slange seg i liggestolen med en bok eller bare la tankene fly,
mens man nyter utsikten over Hudson River. Ja takk :-)Uthus/drivhus - Martina er glad i blomster og trær og har de både ute og inne.En kreativ nabo har laget et kreativt fuglehus :-)Alt er liksom litt større over there...:-)

Bilder / Sköna HemStingray

Ah...:-) Fant en ny versjon av Stingray idag. Polstret grønt stoff - spenstige saker!
Elsker den stolen, den ser fantastisk ut og med min hang til gyngestoler, så er den jo perfekt.
Stor, god og kan vugge deg i søvn :-)
Bilder / Fredericia
Kunstferdige Kvist

Idag har jeg vært på besøk hos Kirsten Visdal i hennes fantastiske butikk Kvist. Der duften av sandeltre henger i luften og behagelig musikk følger deg blant hyllene, lett akkompagnert av Kirstens myke og vennlige Telemarksdialekt. Man får lyst til å flytte inn. I disse dager er det dessuten salg i butikken og det er jo ekstra hyggelig :-) Utstillingene er små kunstverk i seg selv og det er fristende å bare bli der og nyte utsikten og stemningen. Jeg fant ingenting jeg kunne bruke i morgendagens stylingoppdrag, men feilen ligger ikke hos Kvist, det er helt klart - det var bare en annen stil jeg var ute etter akkurat idag. Neste gang! Jeg gleder meg allerede :-)


Bilder / Design3080

Danish Delight

Claus Jensen, som til vanlig jobber som Visual Merchandiser i København, har innredet denne flotte, lille leiligheten på Østerbro - hvor alt er sort og hvitt, men allikevel synes jeg det ser lunt og fristende ut å krølle seg sammen på den sofaen med en god bok og deilig kaffe. De fleste bildene han har på veggen er faktisk magasinannonser og bilder som er revet ut av blader og rammet inn - en tanke for å lage billig veggdekor? :-) Det ser jo riktig så bra ut!

Stol til mor og stol til datter :-)


Altså, nå har jo ikke jeg barn, men for dere som har det - kjøp en hvit, nydelig Louis til deg selv og en rosa transparent LouisBarbie til vesla :-) Lykke! Det er helt på kanten dette her, men det er deilig med litt humor i interiøret noen ganger og Barbie er jo et fenomen de fleste jenter har et forhold til. Kartell er oppfinnsomme! Liker eller ikke liker?
Bilder / Kartell
Collage / Design3080

Over stokk og stein på soverommet - love it!


Back to basic, lunt og naturlig - med lin, drivved og pels som hovedelementer. De duse fargene gjør at rommet blir rolig og balansert, så det eneste du trenger å gjøre er å tenne noen stearinlys, lene deg tilbake med en god bok og nyte stemningen...:-)


Klikk på bildet for større versjon

Jeg vet at sort ikke er en farge...

for meg kan det uansett definere et interiør :-)

Med en grå eller hvit vegg som bakgrunn, kommer sort interiør til sin rett og gir nesten et grafisk uttrykk - jeg synes det er lekkert! Hva synes du?

sortblogg copy

Collage / Design3080

Bildene er hentet fra butikkenes egen nettsider som er verdt et besøk!

Stoler jeg blir glad av å se på :-)

bloggstol copy

Collage / Design3080

Gyngestol

 

Jeg ønsker meg en gammel gyngestol i tre. Det har jeg gjort i mange år. Hvis jeg en gang finner en gyngestol, så skal jeg sparkle den pent, pusse den glatt og male den i høyglans hvit. Stolen skal stå i stuen og når jeg trenger en time-out skal jeg flytte den bort til vinduene, lene meg bakover og se skyene blåse sakte forbi. Kanskje høre på Eva Cassidy og forsvinne litt ut av hverdagen.

En dag.

Jeg gleder meg allerede :-)

 

Bildet er hentet fra Archithings

Related Posts with Thumbnails
hits