Wabi Sabi

Wabi Sabi - den "nye" trenden...?


"Wabi Sabi er kunsten å kunne finne skjønnhet i ufullkommenhet og dybde i naturen. Kunsten å akseptere den naturlige syklusen av vekst, forfall og død. Den er enkel, langsom og ryddig - og hyller ekthet fremfor alt. Wabi Sabi er loppemarkeder - ikke kjøpesenter, det er eldet tre - ikke Pergo, det er rispapir - ikke glass. Wabi Sabi feirer sprekker og skår og alle de andre merker som tid, vær og kjærlig bruk etterlater. Det minner oss om at vi alle kun er midlertidige vesener på denne planeten, at våre organer, samt den materielle verden rundt oss er i ferd med å vende tilbake til støvet vi kom fra. Gjennom Wabi Sabi, lærer vi å omfavne flekker, rust og frynsete kanter og hylle tiden og alderen de representerer."

Tekst fra Simple Living fritt oversatt av undertegnedeJeg kjenner en del Wabi Sabi-damer, for å kalle de det, men jeg tror ikke de var klar over at stilen deres hadde et navn :-) Jeg blir glad av bildene - ikke fordi det er en "ny" innredningstrend, men fordi jeg kjenner den igjen fra barndom og voksenliv, fra hjemmene til folk jeg er glad i og trives hos. Man har lett for å føle seg hjemme i interiører med sjel - og sjel blir det når man blander nytt og gammelt og ikke er så rigid på å følge trendene som til enhver tid skal regjere.Jeg blåser i hva stilen heter, jeg er opptatt av hvordan det føles å være i rommene - man skal tross alt bo i hjemmet sitt og man skal omgi seg med ting man er glad i og trives med. Lubne furumøbler trives jeg ikke med, så det vil uansett ikke bli Wabi Sabi for meg...:-) Ikke særlig hyggelig heller, for ordens skyld. Og hvis vi først skal inn i begrepene: sånn sett er jo Wabi Sabi egentlig den perfekte interiørtrend. De fleste har ting de har et forhold til - ting som har gått i arv, noe man har kjøpt på et marked eller noe som har en verdi for deg av en eller annen grunn. Hvis man kan skape seg et hjem med disse tingene - som kanskje er både ufullkomne og originale - så er sjansen stor for at ikke bare du, men også gjestene dine vil trives hos deg. Wabi Sabi eller ikke - ja til et personlig hjem!Nytt, gammelt eller en blanding. Hva liker du best?

Bilder / Sköna Hem & Elle Decor
Design3080 - interiørdesigner og kreativt rotehue :-)

Design3080 - interiørdesigner og kreativt rotehue :-)

36, Holmestrand

Jobben som interiørdesigner i Design3080 er nok min største interesse, men her spiller også foto, kunst, grafisk design, balanse og form generelt inn. Er også grafisk designkonsulent & interiørveileder og kan skreddersy interiørkurs etter deres ønske :-)

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits